Озеленяване

Изграждане на паркови алеи, мулчиране, автоматизирани напоителни системи

Озеленяване

Както за всяка друга дейност, така и за озеленяването на градини, са изключително важни реда и начина на изпълнение. Правилното озеленяване на двора би могло да Ви спести много нерви и средства.

Проектиране

При проектирането трябва да отговорим на много въпроси, свързани с озеленяването на двора и градината – стила и вида на озеленяване, който предпочитате, разпределението на функционални зони, алейна мрежа, структуриране на видовия състав на растителността, исканите от Вас градински елементи. При необходимост – укрепване и дрениране на терена, вертикална планировка, начин на поддръжка на зелените площи и напояване.

За всичко това трябва да се вземе комплексно решение, съобразявайки се с получените от проучването резултати.

Изграждане на паркови алеи

Изграждането на паркови алеи е неизменен елемент в оформянето  на парковете и градините.
Те осигуряват достъп до различни функционални места – вход, кът за отдих, гараж, басейн и т.н. От една страна, запазват доброто състояние на озеленяването, а от друга, предоставят чист път, по който да преминавате в лошото време.

Градинските пътеки могат да бъдат изключително разнообразни по форма, сложност и вид на използваните материали.

Мулчиране + двойнодишаща мембрана против плевели

Полагаме мембрана върху горния слой почва, около пространствата с храсти, алеи и цветни градини.

Дървеният чипс се полага върху мембраната около растенията. Има много предимства за мулчирането, поради което този процес трябва да бъде част от Вашия план за грижа за тревата. Мулчът предотвратява растежа на плевелите и минимизира уплътняването на почвата по време на дъждовния сезон.

Той също така насърчава храненето в почвата и помага да се наблюдава и поддържа равномерната температура на почвата. Мулчът също така помага да се запази водата, тъй като тя задържа влагата от поливането и достига повече до корените на растенията. 

И накрая, това може да Ви помогне да запазите привлекателен и еднакъв вид на Вашия имот.

Изграждане и поддръжка на автоматизирани напоителни системи

Поливните системи са наистина много полезни при изграждането и поддържане на градината. Те могат да Ви осигурят перфектен вид на тревния чим и декоративната растителност.

Ние предлагаме изграждането на поливни и напоителни системи, които ще Ви спестят време за поливане, ще намалят разходите на вода и ще Ви гарантират прецизно напояване. Благодарение на програмируемите контролери може да разполагате с Вашето време свободно, защото системата се грижи за всичко сама.

Ако искате да се радвате на отлична трева и свежи растения, Вашият избор е автоматична напоителна система.

Ние предлагаме два типа поливни системи: потъващи разпръсквачи и капково напояване.

Напоителната система зависи  от разположението на разпръсквачите и тяхното разпределение по кръгове. Тяхната цел е да покрият равномерно тревната площ и да поливат само райграса. За да бъде  равномерно покритието на поливната система, разпръсквачите трябва да бъдат разположени един до друг на радиус от тяхното поливане.

Това е съвременна технология за поливане, която избират все повече земеделски производители, градинари и агрономи.

Най-специфичното при този тип напояване са маркучите, защото те доставят водата директно в корените на растенията капка по капка. Маркучите могат да бъдат с вградени капкообразуватели (през 10см, 20см, 30см, 40см, 60см, 100см.) или с външни капкообразуватели.

Сред най-важните фактори при капковите системи е налягането на водата в маркуча. То трябва да е еднакво, за да се полива равномерно по цялото протежение на реда.

Подходящи са за градински алеи,цветни алеи,храсти.

Разгледайте част от нашите проекти в галерията на сайта

Пишете ни

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

GroundGuys Bulgaria

Последвайте ни

Scroll to Top