Ландшафт дизайн

Декоративна растителност, изравняване, терасиране, изграждане на напоителни системи и още.

Засаждане на декоративна растителност в дворове, градини и паркове

При озеленяване на Вашата градина една от най-важните дейности е засаждането на декоративни растения. Хубаво е то да се провежда през определени периоди от годината, според вида на засажданата растителност или в края на вегетационния период, или в неговото начало.

Затревяване

В най-общия случай затревяването бива два вида: затревяване с тревна смеска или затревяване с тревен чим.

От изключителна важност обаче, е преди започване на обработката на терена да се наясно какъв тип е почвата. След като установим типа на почвата избираме подходящата тревна смеска или чим.

Първоначална  обработка – в зависимост от обекта, почвата се фрезова или насипва с няколко сантиметра подходяща пръст и пясък. Най-важното преди затревяване или полагане на тревен чим е премахване на нежеланата растителност с подходящи препарати. Почвата се подравнява прецизно и преминаваме към засяването на семената или полагането на чим. Задължително за добрия вид на тревната площ е началното и периодичното подхранване с торове и препарати.

Подобрения на тревата

За да сте сигурни, че Вашата трева остава зелена целогодишно и става все по-силна през годините, използваме услуги за подобряване на моравата! Нашите услуги за почистване и подхранване на тревни площи надхвърлят стандартната грижа, извън общата поддръжка на тревата, за да гарантират, че вашата трева изглежда страхотно.

Аериране на земята

Заради промяната на сезоните зелените площи отглеждани в България се влияят изключително много от аерацията, чрез която се намалява натрупването на кълнове и се облекчава уплътняването на почвата. Аерирането ще помогне за подобряването на циркулирането на въздуха, водата и хранителните вещества в кореновата система. Това ще помогне тревата да се подмлади като корените се развиват по-дълбоко, създавайки по-здрави тревисти растения и поддържайки тревата по-дебела и по-зелена.

Колко често трябва да се аерира земята?

Тревните площи се нуждаят от ежегодна аерация, но е препоръчително да се аерира и два пъти годишно (пролет и есен).

Вертикулиране

Вертикулирането представлява премахване на мъртвата и суха трева задушаваща основата на зеления килим. Вследствие на честото косене върху почвата се образува слой от изсъхнала трева. Това ограничава поникването на хранителни вещества на корените. Затруднява проникването на въздух и развитието на тревата. Ето защо тази суха маса трябва да се премахне.

  • Това води до стимулиране възобновителната способност на тревата и подобряване на нейния растеж.
  • Спомага достъпа на вода, въздух и торове до корените на тревата.
  • Унищожаване на част от плевелите и частично спиране на развитието на мъхове.

Наторяване

Как и защо се тори тревата?

По време на вегетационния период тревата се нуждае от интензивно подхранване (торене). Така тревните площи стават зелени, здрави, устойчиви на студ и жега, както и от нападение от вредители и болести. Редовното подхранване е причина за бързото възстановяване след косене и запазване на добре изглеждащия вид на тревната площ.

Колко често се нуждае тревата от торене?

По правило колкото по-често се коси една тревна площ толкова по-често трябва да се подхранва. Казано по друг начин, ако изнасяте непрекъснато хранителни вещества с косенето,  то почвата се изтощава и баланса трябва да бъде възстановен. Ние препоръчваме задължително торене три пъти годишно, въпреки че почвата във всеки двор е специфична и може да се наложи ежемесечно наторяване.

Нашият екип разполага със специално оборудване, необходимо да се справи ефективно с подхранването и изчистването на Вашата морава. Ще се уверим, че Вашата трева не се влошава с течение на времето. След като приключим, ще имате здрава, страхотно изглеждаща морава.

Разгледайте част от нашите проекти в галерията на сайта

Пишете ни

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

GroundGuys Bulgaria

Последвайте ни

Scroll to Top