Изграждане на огради

Изравняване на терени, терасиране на съществуващи дворове, изкопаване на канали за основи на огради

Изграждане на огради за Вашия двор

Оградите са неразделна част от всеки двор. Те служат за визуално разграничаване на територията, защита от животни и крадци.

Ето защо, когато планирате изграждането на огради, е необходимо да се вземе предвид огромен брой различни фактори, видове материали, особености на ландшафта и климатични условия.

Видове огради

Огради от метални пана

Платната от заварена мрежа са сред най-предпочитаните начини собствениците на имоти да заградят територията си. Това е така, защото изглеждат добре от една страна и са практичен избор от друга. Всъщност, това са по-голямата част от оградите, които виждате около себе си. Изключително икономичен вариант са, което също много допринася към това да бъдат сред най-предпочитаните заграждения.

Дървени огради

Има предимство в евтиния материал и лекота на работа с него, но сред недостатъците му може да се отбележат лошата стабилност в агресивна среда и необходимостта от постоянна грижа. Постоянната грижа се изявява в това, че трябва да се импрегнират с масло или лак веднъж в годината. От естетическа гледна точка, те са едни от най-красивите огради за Вашия двор.

Тухлени или каменни огради (дувари)

Много практични и надеждни. Те могат да се считат за най-оптимални, като могат да бъдат направени по уникален начин според желанието на клиента или наша идея.

Изравняване на терени

Преди започване на всеки проект е необходимо парцелът да е идеално равен – да бъдат премахнати всякакви пънове, остатъци от корени и големи каменни късове. След тези дейности ще придобиете по-добра визия за размера и разположението на дворното място.

Терасиране на съществуващи дворове

При нужда се изграждат подпорни стени. Когато дворът е наклонен, за да може да се използва пълноценно цялото пространство и за да е достъпен (при силно наклонени терени), се препоръчва изграждането на тераси. При по-лек наклон и ниски тераси това може да се направи без допълнително изграждане на подпорни стени. При голям наклон и височина на терасите се налага изграждането на подпорни стени. Те могат да бъдат от железобетон или камък. По желание на клиента могат да бъдат декорирани.

Терасиране може да се направи и само при търсене на естетически ефект.

Изкопаване на канали за основи

При изграждане на огради от различни видове материали е необходимо основата да се положи в предварително изкопани канали.

Разгледайте част от нашите проекти в галерията на сайта

Пишете ни

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

GroundGuys Bulgaria

Последвайте ни

Scroll to Top